Seventy-One Percent – Suncare developed by surfers

Seventy-one werd tot leven gewekt rondom het Franse Biarritz, door twee surf vrienden. Daar, aan de Atlantische kust, werd het idee geboren om zonproducten te ontwikkelen die het maritieme eco systeem respecteren en koraal helpen beschermen. Daarom ook, bevat 71 percent zoveel als mogelijk minerale filters. Alle formules voldoen aan strenge ‘clean beauty’ eisen en bevatten dus geen ‘nasties’ zoals parabenen, siliconen, phenoxyethanol, sulfaten, nano-deeltjes of aardolie derivaten. Vanzelfsprekend is het merk niet op dieren getest. En de oorsprong van de naam van dit sympathieke merk?

70% van de aarde bestaat uit water | 70% van ons lichaam bestaat uit water

1% is voor de planeet (ieder jaar doneert het merk 1% van haar winst aan een goed doel)

Seventy-One staat voor gender neutrale producten, in een milieuvriendelijke verpakking (grotendeels gerecycled papier en plastic, uit melkflessen!) die gewoon doen wat ze beloven: je huid beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon, maar dan wel op een manier die de planeet respecteert!

 

SeventyOne Percent is o.a. te koop bij alle winkels van Holland & Barrett https://www.hollandandbarrett.nl/shop/brands/seventyone/) en bij diverse surfscholen, drogisterij Gimsel in Rotterdam en andere webshops zoals Boots (https://www.bootsapotheek.nl/seventy-one-percent) of Care for Skin (https://www.careforskin.nl/seventyone-percent/) en Biotylab (https://www.biotylab.com/nl/dry-sun-oil—spf-30) of bij Pause Beauty store (https://pause-beautystore.com/).