WAT BETEKENT HET WOORD ‘COSMECEUTICAL’?

Deze term is eigenlijk een samenvoeging van 2 woorden: ‘cosmetics’ en ‘pharmaceuticals’. De combinatie van deze 2 woorden definieert een meer wetenschappelijk type cosmetica: verder ontwikkeld en meer geconcentreerde formules, gebaseerd op wetenschappelijke en soms medische inzichten. Cosmeceuticals zijn dus eigenlijk cosmeticaproducten die uitblinken in effectiviteit. Novexpert is een echt ‘cosmeceutical’ merk.

 

ZIJN NOVEXPERT PRODUCTEN OOK GESCHIKT VOOR HEREN?

Novexpert producten zijn uniseks en geschikt voor vrouwen en mannen. De formules bevatten geen phyto-hormonen of oestrogeen-gelijkende bestanddelen. Net zoals dermatologische behandelingen dat niet doen, maakt Novexpert geen onderscheid tussen de seksen, wanneer het aankomt op het verzorgen van de huid.

 

ZIJN NOVEXPERT PRODUCTEN GEGARANDEERD VRIJ VAN ALLERGENEN?

Inderdaad, Novexpert stelt haar producten zo samen, dat ze geen enkel ingrediënt bevatten die voorkomt op de door de EU geformuleerde lijst van allergenen * (= een lijst met 26 stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken). Dit betreft de volgende allergenen:

Amyl cinnamal, Benzyl alcohol, Cinamyl alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl alcohol, Benzyl salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Anise alcohol, Benzyl cinnamate, Farnesol, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl benzoate, Citronellol, Hexyl cinnamal, Limonene, Methyl 2-octynoate, Alpha isomethyl ionone, Evernia prunastri extract, Evernia furfuracea extract
* EU regelgeving no. 648/2004 and 907/2006.

 

WAAR KOMT DE BUTYLENE GLYCOL VANDAAN DIE NOVEXPERT IN HAAR FORMULES GEBRUIKT?

Butylene glycol is een zg. humectant: een ingrediënt dat ervoor zorgt dat water beter wordt vastgehouden – zowel in een verpakking als op de huid. Bij Novexpert moet alle technologie altijd helemaal schoon zijn (‘green technology’) dus daarom is de gebruikte butylene glycol van plantaardige oorsprong: dankzij biotechnologie gewonnen uit suikerriet en 100% natuurlijk.

 

WAT IS DE OORSPRONG VAN DE GLYCERINE DIE NOVEXPERT IN HAAR FORMULES GEBRUIKT?

De door Novexpert gebruikte glycerine is 100% natuurlijk en wordt gewonnen uit een complex van planten oliëen (o.a. cocao, raapzaad)

 

WAT IS NOVAXYLINE?

Novaxyline is een door de laboratoria van Novexpert ontwikkeld complex dat een bruine alg-extract combineert met een suiker (polysaccharide). Novaxyline zit in bijna elk Novexpert product (niet aanwezig in Novexpert Booster serum met Hyaluronzuur en Booster Serum met 5 Omega’s). Novaxyline zorgt voor verbazingwekkende effecten op de huid: het verminderd vrije radicalen met zo’n 70% en activieert het sirtuine gen in de huid waardoor de huid een zichbaar jongere uitstraling krijgt. Dankzij deze innovatie heeft Novexpert al 14 internationele awards gewonnen!

 

WAAROM IS NOVEXPERT ZO STRENG BIJ HET SAMENSTELLEN VAN HAAR FORMULES?

Iedere dag, breng je door het gebruik van cosmetica, gemiddeld zo’n 500 moleculen aan op je gezicht. Gedurende een mensenleven, smeer je wel 500 kg cosmetica op je huid. Diverse wetenschappelijke publicaties hebben inmiddels aangetoond dat huidverzorgingsproducten zeer diep in de huid kunnen doordringen en dat ons lichaam deze cosmetica moleculen kan opslaan. Wat de precieze conseqeunties daarvan zijn voor de volksgezondheid is tot op heden niet bekend. Daarom kiest Novexpert ervoor om volledig biologisch afbreekbare ingrediënten te gebruiken die vrijwel alle een plantaardige of biotechnologische oorsprong hebben. De effectiviteit daarvan wordt ook op de langere termijn beoordeeld. Voor Novexpert is het essentieel dat wat je vandaag opsmeert, op langere termijn geen nadelige effecten oplevert.

 

WAT IS EEN BIOTECHNOLOGISCH INGREDIËNT BIJ NOVEXPERT?

Wat is een biotechnologie? Yoghurt is een voorbeeld van een biotechnologisch product dat wordt gecreëerd dankzij melkzuur bacteriën. Andere voorbeelden zijn bier, brood, azijn, kaas etc.

Hoe werkt biotechnologie? Er wordt gebruik gemaakt van levende organismen, dus micro-organismen zoals bacteriën, enzymen, gist etc. Wat kan er nog natuurlijker zijn?

Hoe maakt Novexpert het verschil? De laboratoria an Novexpert lopen voorop in de biotechnologische ontwikkelingen. Ze gebruiken al jaren biotechnologie omdat het een schone (niet-vervuilende) en zeer gezonde manier is om cosmetica samen te stellen (biologisch afbreekbaar en biologisch verwant).